Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Cursus Positief Opvoeden gescheiden ouders start in september

Speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben organiseert Jeugd en Gezin de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders.

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Wil je je kind steunen en leren omgaan met de gevolgen van de scheiding? Wil je beter communiceren met je ex-partner, zodat ruzies zoveel mogelijk worden voorkomen? Dan kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders helpen.

Inhoud cursus

De cursus gaat in op het herkennen van verschillende emoties, omgaan met ruzie en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op jou als ouder. De cursus bestaat uit wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijg je een werkboek. Voor de start van de cursus is er een kennismakingsafspraak en na de cursus een terugkombijeenkomst. Ex-partners komen niet in dezelfde groep.

Locatie en data

Door de coronamaatregelen volg je de cursus met maximaal 5 andere gescheiden ouders. De cursus is op de Edisonstraat 47 in Hilversum op de woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De cursusdata zijn:

  • 9 september 2020
  • 16 september 2020
  • 23 september 2020
  • 30 september 2020
  • 7 oktober 2020
  • 28 oktober 2020: terugkombijeenkomst

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname zijn € 30 per ouder. Aanmelden kan via de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek: www.jggv.nl (cursussen). Ook kun je bellen naar het inhoudelijk spreekuur: 035 69 26 350 of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl.

Meer hulp voor uw kind bij scheiding

Wil je weten wat je nog meer voor jouw kind kunt doen na een scheiding? Kijk dan op de website van de gemeente Gooise Meren.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden