Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Corona App vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom heeft de rijksoverheid de app CoronaMelder ontwikkeld. De app is vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland. De app is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Hierdoor kunnen mensen die nog geen klachten hebben eerder gewaarschuwd worden. Zo voorkom je dat je het virus onbewust op anderen overdraagt.

Waarschuwing na contact

De app helpt de verspreiding van het coronavirus te stoppen. CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig, niemand dwingt je de app te gebruiken. De app kent niet jouw naam of contactgegevens. Via de app krijg je een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

De app gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens. Via bluetooth of je dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar je was en wie je bent. Fietste iemand voorbij? Dan krijg je later geen melding. Het moment duurde zo kort dat de kans op besmetting dan heel klein is. Zat je dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kun je later wel een melding krijgen. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en jullie waren langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

App downloaden

Help mee om de verspreiding van het virus in de hand te houden en download de app op je telefoon. De app werkt op de meeste Android-telefoons en iPhones (vanaf model 6s). Download de app via de Apple App Store of de Google Play Store.

Vragen?

Heb je vragen over de CoronaMelder? Kijk dan op coronamelder.nl. Ook kunt u gratis bellen naar 0800-1280 (dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur) of e-mailen naar helpdesk@coronamelder.nl.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden