Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Campagne ‘zien drinken doet drinken’ van start in Gooi en Vechtstreek

De landelijke campagne ‘Zien drinken doet drinken’ is van start gegaan. De boodschap van deze actie is: kinderen en jongeren kopiëren drinkgedrag. Drink daarom niet in hun bijzijn. Ook in Gooi en Vechtstreek wordt aandacht gevraagd voor deze campagne.

Aandacht voor de voorbeeldrol van ouders 

Alcohol is schadelijk voor opgroeiende kinderen en jongeren. Hoewel het alcoholgebruik onder jongeren geleidelijk daalt, geeft nog steeds circa 1 op de 3 vierdeklassers aan in de afgelopen maand te hebben gedronken (5 glazen of meer alcohol tijdens 1 gelegenheid).

Uit landelijk onderzoek blijkt dat hoe vaker kinderen hun ouders zien drinken, des te jonger ze zelf willen gaan drinken. Kinderen leren de effecten van alcohol al kennen vanaf hun vierde jaar. Toch geeft ongeveer de helft van de ouders in Gooi en Vechtstreek aan vaak of heel vaak te drinken in het bijzijn van hun kind (ouderonderzoek, 2018).

De campagne richt zich daarom op ouders met opgroeiende kinderen. Het doel is dat zij, maar ook andere volwassenen, zich ervan bewust worden dat alcoholgebruik in het bijzijn van kinderen en jongeren niet verstandig is.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden