Bussumse Ayana ontvangt Jongerenprijs Gooise Meren

Ayana Voss (14) ontvangt op donderdag 10 februari 2022 de Jongerenprijs Gooise Meren. Het gemeentebestuur kent Ayana de prijs toe omdat zij in september 2021 het Nederlandse Junior Songfestival won. Geert-Jan Hendriks, wethouder jeugd, reikt de prijs uit.

Jongerenprijs

De Jongerenprijs is een blijk van waardering voor een jonge inwoner (jonger dan 21) van Gooise Meren die een bijzondere prestatie heeft verricht op sociaal, sportief of cultureel vlak. Ook is de prijs bedoeld om jongeren aan te moedigen hun talenten te ontwikkelen en deze in te zetten om anderen te helpen of plezier te brengen in hun leven. De prijs werd in 2019 ingesteld en wordt voor de 2e keer uitgereikt.

Drietalig

Ayana woont in Bussum en zit op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Haar vader heeft een Britse achtergrond, haar moeder komt uit Japan. Ze is drietalig opgegroeid. Ayana heeft 2 oudere zussen, een tweeling.

Ayana’s drietaligheid komt tot uiting in het lied waarmee ze het Junior Songfestival won. Het is Nederlandstalig, maar bevat ook Engelse en Japanse zinnen. De titel, Mata Sugu Aõ Ne, is Japans en betekent ‘Als ik je weer zie’.

Het lied gaat over het verlangen om iemand die je lang niet meer hebt gezien weer te ontmoeten. In de clip bij het lied loopt Ayana met een koffer door de duinen. De koffer is gevuld met foto’s van haar familie in Japan. Aan het strand laat ze een vlieger op waarmee ze naar hen toe kan zweven. (“Wish I could fly away, mijn vlieger neemt me mee.”)

Liefde voor de muziek

De liefde voor de muziek en het muzikale talent openbaarden zich bij Ayana al op jonge leeftijd. 4 jaar lang maakte ze deel uit van de zang- en dansgroep Kinderen voor Kinderen. En in haar vrije tijd speelt ze graag piano.

Eurovisiesongfestival

In december 2021 vertegenwoordigde Ayana ons land op het Junior Eurovisiesongfestival in Parijs. Jammer genoeg lukte het haar niet om ook daar te winnen, maar het was een bijzondere ervaring.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Ontdek Gooise Meren

Wat er te zien en te doen is in Gooise Meren

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden