Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.

Meer weten? Houd onze nieuwspagina over het coronavirus goed in de gaten!

Bouw bruggen Muidertrekvaart en aanpassing Maxisweg start begin 2019

Aannemer Reimert uit Almere gaat 3 nieuwe bruggen over de Muidertrekvaart realiseren en de Maxisweg aanpassen om De Krijgsman en sportpark Bredius straks goed bereikbaar te maken. De bruggen zijn ontworpen door Syb van Breda & Co Architects uit Leiden. De werkzaamheden starten begin 2019 en duren naar verwachting tot medio 2020.

Vaste autobrug naar Krijgsman en fietspad onderdoor langs Muidertrekvaart

De huidige brug naar het KNSF-terrein wordt vervangen door een vaste autobrug met een uitneembaar deel. De brug voldoet aan de doorvaarteisen van de (DM) vaarroute met een doorvaarthoogte van 2.50 meter. Door het uitneembare deel kunnen er incidenteel ook hogere schepen of woonarken onder door. De brug en de afslag naar De Krijgsman komen zo hoog te liggen dat het fietspad langs de Muidertrekvaart er veilig onder door kan. Vanaf de Maxisweg komen er verkeerslichten naar sportpark Bredius en naar De Krijgsman.

Beweegbare bruggen langzaam verkeer leggen veilige verbinding met Krijgsman, Bredius en P+R

2 identieke draaibruggen voor langzaam verkeer zorgen voor een logische en veilige verbinding met het P+R terrein, sportpark Bredius en De Krijgsman. Voor sloepen hoeven de bruggen niet open, die kunnen er onder door varen.

Tijdelijke maatregelen

De aannemer werkt in fasen. Om de vaste brug te kunnen bouwen zijn eerst tijdelijke maatregelen nodig. Er komt een tijdelijke weg om de Maxis bereikbaar te houden. Ook komt er een tijdelijke weg langs het werk met een tijdelijke vaste brug over de Muidertrekvaart zodat de Krijgsman bereikbaar blijft. Er gelden maatregelen om fietsers veilig langs de werkzaamheden te leiden.

Doorvaarthoogte Muidertrekvaart beperkt tijdens bouw

In de Muidertrekvaart is de doorvaarthoogte in de bouwperiode beperkt tot 1.50 meter. De beperking is afgestemd met de woonarkbewoners en de belangengroepen van varend Nederland.

Subsidie

Voor de veiligheidsmaatregelen voor langzaam verkeer heeft de gemeente subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland.

Meer informatie op bestuur.gooisemeren.nl

Lees meer over de toegangsweg naar Bredius en De Krijgsman op bestuur.gooisemeren.nl.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden