Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

14-jarigen krijgen nieuwe oproep voor prik meningokokkenziekte

14-jarigen krijgen een oproep om in de periode van 28 april tot en met 25 mei 2020 de prik tegen meningokokkenziekte te komen halen. De jongeren waren al eerder uitgenodigd, maar dat kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Het halen van de prik zou namelijk in een grote groep in een sporthal zijn geweest. Dit keer krijgen ze een persoonlijke afspraak, waardoor er geen wachtrijen ontstaan. De inentingen zijn vóór de zomer, omdat het uitstellen van de prik gevaarlijk kan zijn. Inentingen voor 9-jarigen en 13-jarigen (DTP, BMR en HPV) zijn na de zomer.

Uitstel prik meningokokkenziekte kan gevaarlijk zijn

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. Van 2015 tot 2018 was er een stijging van het aantal mensen met meningokokkenziekte. Sindsdien krijgen tieners een vaccinatie die hiertegen beschermt. Het uitstellen van de prik kan gevaarlijk zijn. Daarom krijgen 14-jarigen de prik al vóór de zomer van 2020 aangeboden. Maak er gebruik van!

Blijf thuis bij verkoudheid, benauwdheid of koorts

Maak een nieuwe afspraak en blijf thuis als je last hebt van verkoudheid, benauwdheid of koorts.

Milde bijwerkingen prik, geen invloed op weerstand

Na de prik kunnen jongeren last hebben van milde bijwerkingen, zoals lichte koorts of een rode plek op de plaats waar de prik is gegeven. Dat is normaal en gaat vanzelf weer over. De vaccinatie heeft geen invloed op de weerstand. Na de prik heb je geen grotere kans om corona te krijgen.

Vaccinaties 9-jarigen en 13-jarigen na zomervakantie 2020

De vaccinaties voor de 9-jarige jongens en meisjes (difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen, rodehond (BMR)) en 13-jarige meiden (HPV-baarmoederhalskanker) zouden eigenlijk ook eind maart 2020 zijn geweest. Deze prikken vinden nu na de zomervakantie van 2020 plaats. Met uitstel van een half jaar komt bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden