Gooise Meren laatste nieuws https://gooisemeren.nl/ Laatste nieuws van Gooise Meren nl_NL Gooise Meren Sun, 04 Jun 2023 00:00:06 +0200 Sun, 04 Jun 2023 00:00:06 +0200 TYPO3 EXT:news news-3520 Sat, 17 Jun 2023 13:00:00 +0200 Doe mee aan de Gooise Goede Doelen Markt https://gooisemeren.nl/nieuws/item/doe-mee-aan-de-gooise-goede-doelen-markt/ De Stichting Gooise Goede Doelenmarkt organiseert op zaterdag 17 juni 2023 de Gooise Goede Doelenmarkt. De markt is van 13.00 tot 16.00 uur op het Julianaplein in Bussum.

Aanmelden voor Gooise Goede Doelenmarkt

Goede doelen uit het Gooi en omgeving kunnen zich aanmelden via:

Over de Gooise Goede Doelenmarkt

Redenen om de Gooise Goede Doelenmarkt te organiseren:

 • Goede doelen uit het Gooi en omgeving kunnen meer vertellen en laten zien over hun organisatie
 • Meer vrijwilligers en donateurs voor goede doelen vinden

De markt is in de afgelopen 5 jaar al 3 keer eerder georganiseerd in Bussum en 1 keer in Eemnes. Zeker 25 goede doelen deden aan deze markten mee.

Tijdens de markt is er ook muziek en vermaak voor jong en oud.

]]>
Evenement
news-3631 Thu, 25 May 2023 10:45:53 +0200 Zet uw mobiele telefoon aan voor NL-Alert testbericht 5 juni 2023 https://gooisemeren.nl/nieuws/item/zet-uw-mobiele-telefoon-aan-voor-nl-alert-testbericht-5-juni-2023/ NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Alleen dan ontvangt u NL-Alert automatisch. U ontvangt het bericht niet meer als u uw telefoon later weer aanzet.

NL-Alert testbericht op 5 juni 2023

Wilt u weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon is opgeladen en aanstaat op 5 juni 2023. Elke 1e maandag van juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht staat dat het een testbericht is en u niets hoeft te doen.

Meer informatie over NL-Alert

Bekijk meer informatie over NL-Alert

]]>
Nieuws
news-3570 Wed, 10 May 2023 14:09:08 +0200 College stelt het College-uitvoeringsprogramma 2023-2026 vast https://gooisemeren.nl/nieuws/item/college-stelt-het-college-uitvoeringsprogramma-2023-2026-vast/ Wat zijn de plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de komende jaren? Dit staat beschreven in het College Uitvoeringsprogramma 2023-2026 (CUP), dat deze week is goedgekeurd door het college.

U leest in het CUP wat het college wil aanpakken en oppakken. Wat is belangrijk en moet als eerste aangepakt? Welke beslissingen zijn nodig? Hoe gaat het college de ambities, die in grote lijnen zijn beschreven in het eerder gesloten coalitieakkoord, uitvoeren? Meer hierover leest u op bestuur.gooisemeren.nl.

Haalbaar en flexibel programma

Het is een haalbaar programma met verschillende uitdagingen, zoals het klimaat, de natuur en financiën. Het college wil op verschillende gebieden in de samenleving verbindingen leggen die het geheel versterken. Met dit uitvoeringsprogramma denkt het college recht te doen aan de afspraken die zijn gemaakt in het eerder gesloten coalitieakkoord. Tegelijkertijd is het programma flexibel, zodat aanpassingen mogelijk zijn als maatschappelijke ontwikkelingen daarom vragen.

Het college gaat vol energie aan de slag om samen met de gemeenteraad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties invulling te geven aan het uitvoeringsprogramma.

]]>
Nieuws
news-3508 Wed, 26 Apr 2023 09:19:59 +0200 Lintjesregen 2023 https://gooisemeren.nl/nieuws/item/lintjesregen-2023/ Burgemeester Han Ter Heegde heeft op woensdag 26 april 2023 tijdens de lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan 7 personen. 1 persoon krijgt het lintje later uitgereikt. De uitreiking vond plaats in de Grote Kerk van Naarden.

De personen die een lintje hebben gekregen

Diederick Bonnerman

Diederick Bonnerman uit Naarden (75) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • De Nierstichting
 • Gooische Vesting Rally ten behoeve van de Stichting Vrienden Grote Kerk Naarden
 • Rallycommissie ten behoeve van het project Support Casper van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker

Christien de Groot

Christien de Groot (66) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • Stichting Scouting Raboes in Laren
 • Koningin Emma School in Bussum
 • Hospice Kajan Gooi- en Vechtstreek
 • Filmhuis in Bussum

Ton van den Hout

Ton van den Hout (67) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • Stichting Rechtswinkel Huizen

Eric de Jong

Eric de Jong uit Vollenhove (61) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • Aquariumvereniging Aquarius in Huizen
 • Stichting Kinderen in Nood in Bussum
 • Prinsen Sociëteit Ravel van de Carnavalsvereniging De Vestingnarren in Naarden

Ed de Leeuw

Ed de Leeuw uit Muiden (79) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • Voetbalvereniging SC Muiden 

Martien van der Meer

Martien van der Meer uit Naarden (62) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • City Orkest Hilversum
 • Stichting Poolse Weeskinderen Naarden (SPWN)
 • Stichting Scouting Olav Naarden
 • De Redersstichting, de steunstichting van de scoutinggroep

Marcel Oosterwijk

Marcel Oosterwijk uit Naarden (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve werk voor:

 • Het verduurzamen binnen het supermarktwezen en duurzaam bouwen de norm te maken

Jacob Boogaart

Jacob Boogaart (80) krijgt het lintje later uitgereikt en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange en intensieve vrijwilligerswerk voor:

 • De NOS/NOB, oprichter van BogArt en onderzoek naar de Nederlandse klavierliteratuur

]]>
Nieuws
news-3469 Tue, 18 Apr 2023 12:45:00 +0200 Onderzoek Wonen in de Metropoolregio Amsterdam https://gooisemeren.nl/nieuws/item/onderzoek-wonen-in-de-metropoolregio-amsterdam/ Zo’n 200.000 huishoudens in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ontvangen de komende weken een lijst met vragen over hun woonwensen, woonsituatie en woonomgeving. Eind 2023 worden de eerste uitkomsten verwacht.

29 gemeenten doen mee

Het regionaal woononderzoek is een initiatief van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de woningcorporaties in deze regio. Het is de 4e editie van het grote regionale woononderzoek ‘Wonen in de Metropoolregio Amsterdam’ (WiMRA). Uniek aan dit onderzoek is de omvang: 29 gemeenten doen mee. Zo ontstaat een goed beeld van de bewoners over hun woonsituatie, woonlasten, tevredenheid van bewoners over hun buurt, woonwensen en verhuiswensen- en bewegingen in de Metropoolregio en de gemeenten die daar onderdeel van uitmaken.

Gezamenlijke basis voor beleid

Wat zijn huurders en kopers gemiddeld kwijt aan woonlasten? Hoeveel mensen willen verhuizen en wat voor type woning zoeken zij? Welke bewoners willen de eigen woning verduurzamen? Wat zijn de woonwensen van thuiswonende kinderen? Al deze vragen komen terug in het onderzoek. Het doel van dit onderzoek is inzicht geven in hoe mensen wonen, willen wonen en de feitelijke verhuizingen als basis voor het gesprek in gemeenten over lokale en regionale woonopgaven. Bijvoorbeeld in hoeverre wordt gebouwd naar de woonbehoefte, in hoeverre vinden starters een woning en in welke buurten moet de leefbaarheid verbeterd worden. Corporaties gebruiken de uitkomsten om meer zicht te krijgen op de beleving die hun huurders hebben van hun woning en hun buurt. Het onderzoek biedt dan ook een goede gezamenlijke basis voor de MRA-gemeenten en woningcorporaties om hun beleid de komende jaren vorm te geven .

Wethouder Nico Schimmel over de woonvisie Gooise Meren

Wethouder Nico Schimmel: “We doen elke 2 jaar mee aan het regionale woononderzoek van de Metropool Regio Amsterdam. De resultaten uit het onderzoek van 2021 hebben wij gebruikt voor de nieuwe woonvisie 2024 van Gooise Meren. De concept-woonvisie 2024 is na de zomer 2023 klaar en dan bieden we deze aan bij de gemeenteraad. Hoe meer zicht we hebben op wat onze inwoners en woningzoekenden willen, des te beter kunnen we inspelen op hun woonbehoeften.  Daarom is het van belang om uw mening te geven. Dit kan door de vragenlijst  van Metropoolregio Amsterdam in te vullen of naar onze inloopavonden over de woonvisie te komen én de vragenlijst woonvisie in te vullen. Kijk voor informatie over de woonvisie Gooise Meren op gooisemeren.nl/woonvisie.”

Brief met vragenlijst onderzoek ‘Wonen in de Metropoolregio Amsterdam’

De vorm van het onderzoek van Metropoolregio Amsterdam is een enquête. Door middel van een steekproef zijn de huishoudens in het onderzoeksgebied willekeurig geselecteerd. De komende weken ontvangen ongeveer 200.000 huishoudens in de MRA een brief van hun gemeente met de vragenlijst. Deze vragenlijst kan ook op internet worden beantwoord. De onderzoeksafdeling van de gemeente Amsterdam (Onderzoek, Informatie en Statistiek (O&S)) voert het onderzoek voor de MRA uit. De resultaten worden vertrouwelijk verwerkt.

WiMRA 2021

Bekijk het vorige onderzoek Wonen in de Metropoolregio Amsterdam (WiMRA) 2021.

]]>
Nieuws
news-3382 Thu, 16 Mar 2023 18:17:00 +0100 Uitslagen verkiezingen 15 maart 2023 https://gooisemeren.nl/nieuws/item/uitslagen-verkiezingen-15-maart-2023/ Lees de uitslagen van de verkiezingen van 15 maart 2023 van gemeente Gooise Meren:

 

]]>
Nieuws
news-3367 Thu, 09 Mar 2023 22:44:00 +0100 Mij Nie Appen! https://gooisemeren.nl/nieuws/item/mij-nie-appen/ De hele dag zijn we bereikbaar via onze telefoons. Dat is op veel momenten leuk en praktisch, maar kan ook erg afleiden. Wist u dat afleiding in het verkeer in Nederland leidt tot ruim 100 doden per jaar en een groot aantal gewonden? Iedere keer dat u op uw telefoon kijkt, kunt u namelijk niet op de weg letten. Laat anderen daarom weten dat u onderweg bent: 'Mij Nie Appen!' Stuur geen berichten naar iemand die onderweg is.

Meer informatie

Kijk op komveiligthuis.nl voor tips over hoe u uw aandacht op de weg kan houden. Rij MONO en kom veilig thuis.

]]>
Nieuws
news-3251 Fri, 03 Feb 2023 11:11:30 +0100 HPV vaccinatie voor jongvolwassenen https://gooisemeren.nl/nieuws/item/hpv-vaccinatie-voor-jong-volwassenen/ Jongvolwassenen van 19 tot en met 26 jaar ontvangen een oproep van het RIVM voor de HPV-vaccinatie. De uitnodiging gaat zowel naar vrouwen als mannen. Sinds een aantal jaar zit de HPV-vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma voor meisjes en jongens. Voor jongeren van 19 tot en met 26 jaar, geldt alleen in 2023 een gratis ‘inhaal’ vaccinatieronde.

Vaccinatie bij Franse Kampweg Bussum

Sinds eind januari 2023 kunnen jongeren van 19 tot en met 26 jaar de prik halen. Dit kan bij de GGD vaccinatielocatie aan de Franse Kampweg in Bussum. De vaccinatie is op afspraak.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via hpvafspraak.nl of 08 00 16 08.

Meer informatie

Kijk op hpvkeuzehulp.nl

]]>
Nieuws
news-3184 Wed, 11 Jan 2023 15:06:50 +0100 Vrijwilligersprijzen uitgereikt https://gooisemeren.nl/nieuws/item/vrijwilligersprijzen-uitgereikt/ Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2023 in het gemeentehuis zijn de Vrijwilligersprijzen van Gooise Meren uitgereikt. Van harte gefeliciteerd allemaal!

 • De Kleine Johannes ging naar Jan Eijer, coördinator bij de Plus Bus Naarden-Bussum
 • Het Naardens Compliment was voor Loes van Barneveld, vrijwilliger bij de Stichting Kinderen in Nood
 • Ada Gieling ontving de Muider Roemer voor haar werk ik bij de Zonnebloem, de Stadsraad Muiden en de Voedselbank
 • De Gooise Meren Prijs werd uitgereikt aan het Bewonersplatform Keverdijk, Tuindorp, Vierhoven (KTV) 
 • De Jongerenprijs Gooise Meren was voor Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt. Zij hebben zich ingezet voor de komst van het skatepark in Muiden
 • De Muiderbergse Echo werd al op 5 januari 2023 uitgereikt aan Sandra Deuling. Onder andere voor haar werk in de  dorpsraad, bij de Stichting Samen Doen en bij het Vrijwilligersconcert
]]>
Nieuws
news-2932 Thu, 20 Oct 2022 09:24:22 +0200 Geef uw mening over het verdelen van de sociale huurwoningen in de regio Gooi en Vechtstreek https://gooisemeren.nl/nieuws/item/geef-uw-mening-over-het-verdelen-van-de-sociale-huurwoningen-in-de-regio-gooi-en-vechtstreek/ De gemeenten en de woningcorporaties zijn benieuwd naar uw mening over de afspraken voor het verdelen van de sociale huurwoning in de regio Gooi en Vechtstreek. En wat vindt u van WoningNet? Heeft u tips hoe het beter kan? Uw mening telt bij het maken van nieuwe afspraken voor het verdelen en aanbieden van sociale huurwoningen. Het invullen van de vragenlijst duurt een paar minuten en kan tot 7 november 2022.

Vragenlijst op WoningNet Gooi en Vechtstreek

WoningNet helpt woningzoekenden bij het vinden van een passende woning, samen met corporaties, gemeenten en bedrijven.

]]>
Nieuws
news-2387 Tue, 12 Apr 2022 23:02:00 +0200 Gooise Meren verstrekt leefgeld Oekraïense vluchtelingen https://gooisemeren.nl/nieuws/item/gooise-meren-verstrekt-leefgeld-oekraiense-vluchtelingen/ Vluchtelingen uit Oekraïne die wonen op een adres in Gooise Meren krijgen in de loop van de week van 11 april 2022 via de gemeente hun leefgeld. Elke volwassen vluchteling krijgt een prepaid-betaalkaart, waarop maandelijks de bedragen worden gestort. De bedragen voor kinderen komen op de pas van hun ouders. Met het geld op de betaalpas kunnen vluchtelingen aankopen doen of contant geld opnemen.

Efficiënt en veilig

Gooise Meren heeft bewust voor deze efficiënte en veilige oplossing gekozen en geeft geen contant geld. Het wachten was op de betaalpassen, die in de week van 11 april 2022 persoonlijk worden gekoppeld aan de vluchtelingen. Oekraïners, die bij iemand in huis wonen krijgen een uitnodiging om de pas op het gemeentehuis op te halen. Oekraïense vluchtelingen, die op een centrale gemeentelijke locatie wonen, krijgen de pas thuis via een medewerker van de gemeente.

Bedragen

 • Eten: € 205 per persoon, ook voor een kind
 • Kleding en andere persoonlijke kosten: € 55 per persoon, ook voor een kind
 • Wonen: alleen voor vluchtelingen die bij iemand in huis wonen: € 215 voor volwassene, € 55 voor een kind
]]>
Nieuws
news-2363 Thu, 24 Mar 2022 15:29:22 +0100 Inloopuren voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en vrijwilligers https://gooisemeren.nl/nieuws/item/inloopuren-voor-oekraiense-vluchtelingen-gastgezinnen-en-vrijwilligers/ Versa Welzijn organiseert in heel Gooise Meren inloopuren voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en mensen die iets willen doen als vrijwilliger. Er zijn vrijwilligers aanwezig die Oekraïens of Russisch spreken. Tijdens de inloopuren is er ruimte voor ontmoeting, het delen van verhalen, en informatie over activiteiten voor volwassenen, jongeren en kinderen.

 • Bussum (vanaf 29 maart 2022)
  Elke dinsdag van 15.00 tot 16.30 uur in wijkcentrum Uit-Wijk (Doctor Schaepmanlaan 10, 1402 BT Bussum)
 • Naarden (vanaf 4 april 2022)
  Elke maandag van 13.00 tot 14.30 uur in de Plataan in Naarden (Majoor Kampsstraat 3, 1411 TT Naarden)
 • Muiderberg (vanaf 30 maart 2022)
  Elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur in De Rijver in Muiderberg (Nienhuis Ruyskade 26, 1399 HH Muiderberg)
 • Muiden (vanaf 31 maart 2022)
  Elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in de Kazerne in Muiden (Kazernestraat 10, 1398 AN Muiden)

Meer informatie over activiteiten die Versa organiseert voor Oekraïense vluchtelingen leest u op versawelzijn.nl (onderaan de pagina).

]]>
Nieuws
news-2357 Fri, 18 Mar 2022 11:01:59 +0100 Opvanglocaties in Gooise Meren voor vluchtelingen Oekraïne https://gooisemeren.nl/nieuws/item/opvanglocaties-in-gooise-meren-voor-vluchtelingen-oekraine/ Ook Gooise Meren is diep getroffen door de oorlog die zich afspeelt in Oekraïne. De beelden die ons bereiken uit de Oekraïne snijden door de ziel: totale verwoesting van steden, het verlies van mensenlevens en miljoenen vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen, die het gebied ontvluchten en proberen een veilig heenkomen te vinden.

Direct na de start van de oorlog zijn vanuit de lokale samenleving tal van initiatieven ontplooid om hulpgoederen in te zamelen. Het college van burgemeester en wethouders en de raad van Gooise Meren hebben uitgesproken zich in te spannen om de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne op zich te nemen. We nemen deze taak zeer serieus.

Aandeel

Vanuit het Rijk hebben de 25 veiligheidsregio’s die ons land telt de opdracht gekregen om voor 50.000 opvangplekken te zorgen. Hierbij moet rekening worden gehouden met een duur van ten minste zes maanden en heeft het de voorkeur dat zoveel mogelijk wordt ingezet op locaties voor een lange duur. Op deze manier wordt voorkomen dat vluchtelingen veelvuldig moeten verhuizen en kunnen kinderen op een vaste locatie onderwijs krijgen. Ook de regio Gooi en Vechtstreek levert haar aandeel in de opvang. De regiogemeenten brengen momenteel mogelijke opvanglocaties in beeld. Na een grondige inventarisatie heeft Gooise Meren nu in beeld waar zij vluchtelingen uit Oekraïne wil opvangen.

Locaties voor opvang vluchtelingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft 4 locaties in Gooise Meren aangewezen waar vluchtelingen gehuisvest gaan worden. Deze locaties zijn:

NH Hotel Naarden (IJsselmeerweg Naarden)

We zijn in goed contact en verwachten binnen 3 weken al vluchtelingen op deze locatie te kunnen opvangen. Het hotel zal mogelijk plaats kunnen bieden aan 240 vluchtelingen en daarbij heeft het gebouw ook veel mogelijkheden om op locatie aanvullende zorg en hulp te organiseren.

Zusterhof Naarderheem (Amersfoortsestraatweg Naarden)

Het bestuur van Vivium heeft besloten om 10 studio’s met eigen keukentje en badkamer beschikbaar te stellen. De studio’s zijn deels al ingericht en geschikt voor gezinnen van 4 of 5 personen, waardoor we verwachten ongeveer 40 vluchtelingen op te kunnen vangen. Door inspanning van het bestuur kunnen nu de eerste vluchtelingen al worden gehuisvest.

Voormalig klooster Mariënburg (Brinklaan Bussum)

We zijn in gesprek met Slokker Vastgoed waarbij de verwachting is dat we over een aantal éénpersoonskamers zullen beschikken voor opvang. Specifieke capaciteit voor opvang moet nog worden bekeken. Beschikbaarheid is binnen 4 weken.

Palmkazerne (terrein Crailo – Amersfoortsestraatweg Bussum)

De eigenaar heeft aangegeven dat de locatie al op korte termijn kan worden gebruikt voor opvang. Specifieke capaciteit voor opvang moet nog worden bekeken.

Meer dan opvang

Om de vluchtelingen uit Oekraïne goed op te vangen in onze gemeente is meer nodig dan alleen een plek waar ze kunnen verblijven. We kijken daarom ook naar wat er nodig is om ervoor te zorgen dat deze mensen zo snel als mogelijk op een goede manier kunnen deelnemen aan onze samenleving en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dat betekent dat we ook aan de slag gaan om deze mensen te ondersteunen en begeleiden. Hoe we dat gaan doen zal de komende tijd duidelijk worden.

Omwonenden van de locaties zijn via een brief op de hoogte gesteld. Ook de gemeenteraad is geïnformeerd.

]]>
Nieuws