Parkeerterrein gemeentehuis afgesloten op 2 en 3 november 2021

Op 2 en 3 november 2021 kunt u niet parkeren op het plein voor het gemeentehuis door werkzaamheden. Meer over de werkzaamheden en waar u kunt parkeren.

De gemeenteraad steekt inwoners een hart onder de riem

Op 22 april 2020 heeft de gemeenteraad alle inwoners een hart onder de riem gestoken. De brief is gepubliceerd in de lokale huis-aan-huisbladen. De gemeenteraad staat stil bij de mensen die ziek zijn geworden en of zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook spreekt de gemeenteraad waardering uit voor alle hartverwarmende initiatieven in de samenleving en vraagt de inwoners om vol te houden, zodat we samen het virus onder controle krijgen.

Houd allemaal vol, samen krijgen we corona onder controle

Beste inwoners en ondernemers,

Het is een bijzonder onzekere tijd. Veel mensen vragen zich af of ze gezond blijven. En of de mensen waar ze van houden gezond blijven. Hoe lang gaat de coronacrisis duren? Komen we samen deze periode goed door? Hoe gaan we straks verder? Wat betekent dat voor ons als land, als gemeente, als wijk en als buurt?

Door de coronacrisis is alles anders; werk, vrije tijd en sociale contacten. Dat is voor veel mensen moeilijk. Iedereen snapt dat het nodig is om afstand te houden. Maar als je je moeder of oma niet kunt bezoeken, dan is dat heel verdrietig. Er zijn mensen in Gooise Meren die een dierbare aan het coronavirus hebben verloren. We wensen hen heel veel sterkte. En inwoners die ziek zijn, wensen we een spoedig herstel toe.

Gelukkig zijn er ook lichtpunten. We zien bijvoorbeeld dat ondernemers creatief zijn en ondanks de tegenslag hun bedrijf draaiende houden. We zien dat veel inwoners in deze tijd iets extra’s doen. Bijvoorbeeld in de zorg, bij de GAD, in de supermarkten of in een ander essentieel beroep. We kijken met bewondering naar ieders inzet en zijn enorm dankbaar dat jullie ervoor zorgen dat zoveel zaken in onze gemeente gewoon doorgaan.

Ook zijn er veel inwoners die klaarstaan voor buurtgenoten. Bijvoorbeeld door voor hen boodschappen te doen als ze dat niet zelf kunnen. Kinderen knutselen cadeautjes of schrijven een kaartje voor hun opa en oma. Weer anderen pakken de telefoon om een praatje te maken met iemand die eenzaam is. Het is allemaal hartverwarmend.

Met z’n allen verlangen we naar de tijd dat alles weer gewoon wordt. Dat geldt ook voor ons als raadsleden. Wij willen weer verder met het bespreken van voorstellen. We willen weer besluiten nemen. Gelukkig kan dat de komende tijd door digitaal te vergaderen. Daar is een speciale wet voor aangenomen. Wij blijven graag met u in gesprek over zaken die u en ons bezighouden. Laat ons daarom weten wat u vindt. Vertel ons uw ideeën of zorgen. Op de gemeentepagina vindt u informatie over de onderwerpen die wij met elkaar bespreken.

De straten in Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden zijn nu erg stil. We moeten nu afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven. En toch werken we samen aan hetzelfde doel!

Kijk om naar elkaar en houd vol!

De gemeenteraad van Gooise Meren

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden