Aanvragen van Klein Krediet Corona door kleinere ondernemers mogelijk

Voor kleine, gezonde bedrijven is een nieuwe overbruggingskredietregeling mogelijk. Met de zogenoemde Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC) kunnen ondernemers relatief snel en eenvoudig kleine leningen afsluiten bij financiers.

Het kabinet maakt 750 miljoen euro extra aan overbruggingskredieten mogelijk voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van 10.000 tot 50.000 euro). De overheid staat voor 95% garant (713 miljoen euro). De leningen worden verstrekt door de banken met een rente van maximaal 4%.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC) moet een onderneming aan voorwaarden voldoen:

  • Voor 1 januari 2019 al ingeschreven staan bij KVK
  • Een minimale jaaromzet hebben van 50.000 euro
  • Voor de coronacrisis voldoende winstgevend zijn geweest
  • Voldoende terugbetalingscapaciteit te hebben

Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.

KCC-lening aanvragen

Ondernemers kunnen zich voor het gebruik van de regeling melden bij hun financier.

De KKC-leningen, met een maximale reguliere looptijd van 5 jaar, worden verstrekt door banken. In ieder geval de banken Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos hebben toegezegd leningen via de regeling aan te bieden. Andere financiers die geaccrediteerd zijn voor de coronaregeling binnen de Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf-regeling (BMKB) mogen de regeling ook aanbieden.

Meer over de KCC-regeling op rijksoverheid.nl en kvk.nl

Kijk voor informatie over de Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC) op de website van de Rijksoverheid en de Kamer van Koophandel.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden