Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. U kunt veel producten en diensten online aanvragen. Vrij inlopen kan niet, we werken alleen op afspraak.

1,5 meter afstand vanaf nu een strenge regel

“Bewaar in het sociale verkeer minstens 1,5 meter afstand!” Dit dringende advies werd in de afgelopen weken door de meeste Nederlanders redelijk goed opgevolgd. Maar door de bevolking als geheel lang niet goed genoeg om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook dreigde een overbelasting van onze gezondheidszorg.

Strenge regels

Wat een paar dagen geleden nog een dringend advies was, is sinds maandag 23 maart 2020 een strenge regel waarop de overheid kan handhaven. Winkels moeten ervoor zorgen dat hun bezoekers minstens 1,5 meter afstand houden. Tot aan 1 juni 2020 zijn alle bijeenkomsten verboden. En burgemeesters kunnen plekken aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Jonge kinderen mogen nog samen buitenspelen. Maar jongeren en volwassenen riskeren een boete wanneer zij zich als groep of groepje (meer dan 3 personen) in de openbare ruimte begeven.

Binnen blijven

Het kabinet roept alle inwoners op om zo min mogelijk naar buiten te gaan. En voor thuis geldt: maximaal 3 mensen tegelijk op bezoek. Met als voorwaarde dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Boodschappen doen of even een frisse neus halen? Dat mag nog steeds, maar wel zo veel mogelijk in je eentje.

Dringende oproep aan jongeren

Als gemeente willen we ook een oproep doen aan jongeren. Blijf zoveel mogelijk thuis. Als je toch even met een vriend of vriendin afspreekt, hou je dan aan de regel van minimaal 1,5 meter afstand. Dat geldt zowel binnen als buiten. Ook jij kunt het virus oplopen. En ook als de klachten bij jouzelf niet ernstig zijn, kun je wel anderen besmetten die een stuk kwetsbaarder zijn. Het is dus ongelooflijk belangrijk dat IEDEREEN zich aan de regels voor het sociale verkeer houdt. Bedankt voor je hulp hierbij!

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

Visit Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden