Aangepaste dienstverlening

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening aangepast. Alleen voor rijbewijzen en reisdocumenten die binnen 14 dagen verlopen of al zijn verlopen kunt u een afspraak maken. Ook kunt u veel producten en diensten online aanvragen.​​​​​​​

Meer weten? Houd de overzichtspagina over corona​​​​​​​​​​​​​​ goed in de gaten!

Corona en middelbare scholen

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie 2020 weer volledig open. Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, leerlingen en docenten houden wel 1,5 meter afstand tot elkaar. De scholen kijken hoe ze het onderwijs volgens deze regels kunnen vormgeven. Per school kunnen de lessen verschillen.

Belangrijke regels en richtlijnen

Nu de middelbare scholen weer volledig opengaan is het belangrijk om de regels ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus goed aan te houden:

 • De 1,5 meter regel. Deze 1,5 meter regel geldt niet voor leerlingen onderling, maar wel tussen leerlingen en hun leraren
 • Ook blijven de algemene hygiëneregels gelden voor iedereen:
  • Was regelmatig de handen met zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg
  • Raak neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan
  • Vermijd handen schudden
 • Voor leerlingen en volwassenen geldt: bij milde verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest) of verhoging tot 38 graden Celsius: thuisblijven, uitzieken en anderen niet besmetten

Voortgezet speciaal onderwijs

Het voortgezet speciaal onderwijs is sinds 2 juni 2020 open voor alle leerlingen. Ook hier nemen scholen maatregelen zodat de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk kan worden gehouden.

Vervoer naar school

Leerlingen komen zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met ander eigen vervoer naar school. Leraren gaan zo min mogelijk met het openbaar vervoer. De VO-raad​​​​​​​ en regionale vervoerders maken afspraken over speciaal vervoer voor leerlingen die te ver weg wonen om te fietsen. De scholen informeren ouders en leerlingen hierover.

Testen op Corona

Sinds 6 mei 2020 kunnen ook medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang zich laten testen op Corona bij de GGD Gooi en Vechtstreek. Meer informatie over deze testen vindt u op de website van de GGD Gooi en Vechtstreek.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden