Weekend van de begraafplaatsen

Van 24 tot en met 26 mei is het landelijke Weekend van de Begraafplaats. In dit weekend houden begraafplaatsen ‘Open huis’. Ook in Gooise Meren zijn begraafplaatsen dan open voor bezoekers die meer willen weten.

Begraafplaats Nieuw-Valkeveen

Op vrijdagavond 24 mei 2019 is van 19.00 tot 19.45 uur een rondleiding. Bezoekers kunnen een candle bag decoreren, die op een graf van een dierbare kan worden geplaatst.

Op zondagochtend 26 mei is er een ‘troostwandeling’ onder leiding van Hella van der Wijst, presentator van de tv-programma’s ‘De Wandeling’ en ‘Ik mis je’. Al lopend langs de graven deelt Hella in een klein uur gedichten, gedachten en inzichten over troost. De troostwandeling start om 10.00 uur. Graag een kwartier voor de start aanwezig zijn bij de aula. Na afloop is er koffie en gelegenheid om na te praten.

Adres: Valkeveenselaan 58 in Naarden.

Begraafplaats Muiden

Op zaterdagmiddag 25 mei 2019 onthult wethouder Barbara Boudewijnse om 15.00 uur een herinneringsmonument op het verzamelgraf. Daarna is er een uitleg van een nieuwe manier om bezoekers over bijzondere graven te informeren. Het gaat om Muiders die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet zaten en graven van de bemanning van een bij Muiden neergestorte bommenwerper.

Adres: Weesperweg 2 in Muiden.

Oude Rooms-Katholieke Begraafplaats Bussum

Op zaterdag 25 mei 2019 zijn er tussen 11:00 uur en 16:00 uur rondleidingen, onder meer langs het graf van schrijver Frederik van Eeden. De begraafplaats wordt beheerd door een aparte stichting.

Adres: Nieuwe Hilversumseweg 57 in Bussum.

Alle activiteiten zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Zie voor meer informatie de website weekendvandebegraafplaats.nl.

Meer websites

Bestuur en gemeenteraad

Vergaderdata gemeenteraad, bestuurlijke informatie en plannen en projecten

VVV Gooi en Vecht

Toeristische informatie van de regio Gooi en Vechtstreek

Gooise Meren Spreekt

Als lid van ons burgerpanel heeft u invloed op uw leefomgeving, gemeentelijk beleid en projecten

Archief websites

Het online archief van de oude websites van Bussum, Muiden en Naarden